Городской портал Херсона

До театру – на пляж

     05.05.11

Олена Піменова, "Вгору"
Фото з архіву «Вгору»
Дошиваються костюми, монтуються останні декорації, уточнюється план заходів. До свята театру залишилось 17 днів.
"Мельпомена Таврії" зустрічатиме гостей у Херсоні вже у тринадцятий раз.
– Хоч у більшості акторів немає забобонів щодо числа 13, ми все ж вирішили не загравати з містикою. Тому на афішах ви побачите "12+1". Та й дизайн їх ми зберегли з минулого року.
Вони жовто-блакитні. Це символічно, адже цьогорічний фестиваль ми присвячуємо 20-річчю незалежності України, – розповів художній керівник театру ім. Миколи Куліша Олександр Книга.
Фестиваль, що триватиме з 22 по 29 травня, обіцяє стати чи не наймасштабнішим за всю його історію. Але те, що він стане великою подію для усіх херсонців – однозначно.
Гості та жителі Херсона побачать декілька вистав просто на вулиці. У Потьомкінському сквері розташуються живі скульптури, по вулиці Суворова крокуватимуть та будуть запрошувати на вистави ростові ляльки, які приїдуть до нас з Кіровограда. Знову планує здивувати публіку феєричною постановкою Сергій Павлюк. Дійство обіцяє бути у прямому сенсі гарячим, адже глядачі побачать ціле вогняне шоу.
Цього року Херсон на фестивалі представлятиме три вистави. Це психологічна "Розмова, якої не було" та прониклива "Справа №...". А театр ляльок представить глядачу свого "Маленького принца".
Зараз дуже модними стали фільми формату 3D. Завдяки спеціальній апаратурі створюється ефект повної присутності в екранному дійстві. На цьогорічному фестивалі публіка побачить 3D виставу! Електроніка будуватиме декорації прямо на очах у глядачів. Цей цікавий та інтригуючий проект до Херсона привезе київський театр "Вільна сцена".
Але на цьому сюрпризи не закінчуються. До вистав у приміщеннях ми звикли, постановки на вулиці – інтригують. А як вам спектакль...на пляжі? Саме там глядачі зможуть побачити "Чайку", яку привезуть улюбленці херсонців – Республіканський театр білоруської драматургії. Завітає і Національний академічний театр імені І.Франка. Метри привезуть Шекспіра, а саме його останню (як вважається) п'єсу "Буря".
За час "Мельпомени" пройде чимало конференцій. У театральному кафе засідатимуть режисери, драматурги. Також Олександр Книга планує провести велику нараду директорів театрів України.
– Під час фестивалю ми даємо роботу усім. Гостей це також стосується. Даємо завдання, аби вони щось разом планували, вигадували та презентували ці проекти прямо на фестивалі, – каже Олександр Книга.
Міжнародний фестиваль "Мельпомена Таврії" вже давно став брендом не тільки Херсонщини, але й України. Цього року його географія знову розширилась. Приїдуть театри не тільки з Росії,України та Румунії, але й з Казахстану та Грузії.
Завершиться свято театру традиційною урочистою ходою та гала-концертом. Нам з вами залишається тільки дочекатися цієї незабутньої казки.

На фото: Обов'язковий атрибут "Мельпомени Таврії" – святкова хода.  


Сообщает издательство "Вгору".

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
- Знаешь, работника, который чинил нашу крышу, задавил автомобиль.
- Господи, да что же это делается! Даже на крыше уже нельзя чувствовать себя в безопасности!
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика