Городской портал Херсона

На одного «інтелектуала» дві кримінальні справи

     19.01.09



- Нещодавно на Херсонщині завершилася операція «Інтелект», – повідомив Олексій Калініченко, начальник сектору управління дер­жавної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Херсонській області. – Головне її завдання полягало у профілактиці та протидії правопорушенням у сфері інтелектуальної власності. Ми перевірили 182 юридичні та фізичні особи. За викритими фактами незаконного розповсюдження контрафактної аудіо- та візуальної продукції порушено 10 кримінальних справ. В основному йдеться про незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування… Складено 84 протоколи про адміністративні правопорушення (незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних).

За час операції вилучено 8857 «піратських» дисків для лазерних систем зчитування на загальну суму 265810 гривень. Аналіз свідчить, що в торговельну мережу вказана продукція надходить в основному з Києва та Одеси. Приватні підприємці за низькими цінами оптом її cкуповують, а потім реалізують.

- Під час перевірки трьох торговельних точок, які належали одному з херсонських підприємців, були виявлені факти незаконного розповсюдження і зберігання пірат­ських дисків, – розповів Олексій Калініченко. – За даним фактом було порушено кримінальну справу. Уявіть здивування моїх колег, коли буквально через кілька днів з’ясувалося, що в цих же торговельних точках знову з’явилася значна партія «пірат­ської» продукції. Факт незаконного її розповсюдження та зберігання був за­документований вдруге і порушена ще одна кримінальна справа. У бізнесмена вилучено близько тисячі дисків на 24 тисячі гривень!

Стаття, за якою його судитимуть, передбачає штраф від 1 до 5 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправні роботи строком до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією та знищенням дисків до лазерних систем зчитування, матриць, обладнання чи сировини для їх виробництва. Міру відповідальності встановлює суд. Але, як показує практика, все, як правило, обмежується штрафом.

Автор: Софія СЕРЕБРЯКОВА .
По материалам газеты "Гривна"

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
- Мариночка! Пойдёмте ко мне в номер? У меня там целая бутылка "Мартини".
- Отлично! А что-нибудь ещё кроме запивона есть?
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика