Городской портал Херсона

З чим йтимемо у завтра

     18.02.11

Тетяна Крючкова, “Вгору”
У день всіх закоханих, 14 лютого, Генеральний директор Херсонського обласного Академічного музично-драматичного театру ім.М.Куліша Олександр Книга розповів про плани колективу на 2011 ювілейний рік.
Гендиректор спочатку розповів про найближчі прем’єри колективу. Так, уже 18 лютого відбудеться концерт-ремікс театрального оркестру під назвою “Карнавал ретромелодій”.
Це вже не перший концерт музикантів, і Олександр Книга впевнений, що незабаром ще й вдасться реалізувати ідею створення муніципального оркестру на базі театру. А 25-27 лютого буде прем’єра на великій сцені театру – вистава “Принцеса Т.” у постановці Анни Александрович із Київського Центру Леся Курбаса. Це буде цікавий симбіоз за мотивами творів К.Гоцці, О.Олеся та Е.М.Ремарка. “Принцеса Турандот” Карло Гоцці збуджувала уяву багатьох митців у різні часи, тож зовсім скоро чекаємо на яскраве фантасмагоричне видовище.
На радість шанувальників мюзиклу “Нью-Йорк, Нью-Йорк”, а також до свята 8 Березня буде приємний подарунок: цілих чотири дні (із 5 по 8 березня включно) вистава створюватиме нам святковий настрій. Адже експеримент з мюзиклом дійсно вдався кулішівцям на славу.
У рамках підготовки до святкування 75-річчя в театрі починає працювати “Театральна вітальня”, яка має на меті один раз на місяць проводити зустрічі з яскравими особистостями Союзу театральних діячів. Вже 24 лютого гостею вітальні стане Народна артистка України Олена Галл-Савальська. Зустрічі відбуватимуться в затишному театрі-кафе, а вартість квитків буде символічною – 20гривень.
Справжнім святом для глядачів стане і Міжнародний день театру. У кінці березня (26 і 27) та на початку квітня (1 і 2) на нас чекає ювілейний театральний капусник! Жартівлива роздача “Оскарів” та інших “престижних” премій за участю всього колективу обіцяє херсонцям чимало приємних хвилин.
Олександр Книга зустрів журналістів в оточенні чималої кількості дитячих іграшок, і зовсім не випадково. Адже найближчим часом планується відкриття магазину творчих доробок працівників театру і їх дітей. Зроблені вручну ляльки, сувеніри “зі змістом”, кумедні звірятка насичені позитивною енергетикою, їх хочеться навіть просто потримати у руках. А ще кулішівці відкрили дитячу кімнату, у якій зможуть гратися і відпочивати діти акторів і навіть діти глядачів, яким дуже хочеться подивитися виставу, але ні з ким залишити улюблене чадо.
Уже відомо, що наш улюблений фестиваль “Мельпомена Таврії” пройде з 23 по 29 травня. Цікаво, що тринадцятий за рахунком, він називатиметься “12+1”, щоб не зурочити дійство. Деякі театри вже підтвердили свою участь, а з іншими ще тривають переговори. Дещо змінюється формат фестивалю: продовжує розвиватися ідея вуличного театру( будуть представлені кілька суто вуличних вистав), передбачено запрошення колективів театрів ляльок, певна зміна складу журі, розширення дійства навкруг театру і багато сюрпризів і несподіванок. “І взагалі, – вважає Олександр Книга, – у часи згортання більшості культурних програм ми повинні зберегти культуру. Думати про це треба вже сьогодні, щоб мати з чим прийти до наступних поколінь.”  


Сообщает издательство "Вгору".

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
За прошедшую неделю проститутки города Москвы выезжали по вызовам 458 раз, из них 402 раза в жилые помещения, 50 раз на предприятия и организации, 6 раз по ложным вызовам.
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика