Городской портал Херсона

Вічна краса класики

     12.05.11

Тетяна Крючкова, "Вгору"
Фото Олександра Андрющенка
Оркестр Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру 5 травня порадував глядачів програмою класичної музики "Нові зустрічі" за участю запрошених вокалістів.
Ще з давніх часів було відомо про користь музики для людини: так, у Древній Греції лікували за допомогою духових інструментів, а філософ Демокрит говорив про користь флейти. Нині ж дослідники довели, що найбільш корисними є класичні твори.
Створені за всіма правилами природної гармонії й пропущені через серце, вони набувають лікувальних властивостей, впливають на наше емоційне й чуттєве сприйняття і навіть позбавляють депресії. А ще позитивно впливають не лише на фізіологію людей, а й на їхні інтелектуальні здібності.
Тож "Нові зустрічі" не тільки зарядили слухачів позитивними емоціями, а й додали їм здоров'я, що дуже важливо саме нині, на зламі пір року – краще за будь-які вітаміни або ж ліки. Оркестр театру під керівництвом Юрія Керпатенка давно має власних шанувальників, які не пропускають жодної нової програми і завжди щирі у вияві емоцій. Нев'януча музична класика знову й знову зачаровувала усіх присутніх, переносячи у світ прекрасних і досконалих мелодій.
Цікаво і по-новому прозвучали відомі класичні твори у виконанні молодих вокалістів – випускників і студентів Одеської та Київської консерваторій, Херсонського музучилища, ХДУ, які подали заявки на прослуховування і претендують на роботу в нашому театрі.
За словами режисера-постановника програми Олега Натяжного, молоді запропонували випробувати себе на публіці, дати можливість нам оцінити їхні вокальні й сценічні дані безпосередньо на сцені. Хоча питання працевлаштування передбачає ще цілий ряд особистісних якостей, зокрема уміння працювати в колективі і з оркестром. Сильні голоси, класична школа співу – саме таке поповнення є нині бажаним у музично-драматичному театрі. Публіка дуже тепло прийняла початківців, а дехто навіть отримав захоплене "Браво!" Тож сподіватимемося, що саме ці вокалісти згодом поповнять трупу нашого театру і примножать його популярність. А невмируща краса класичної музики сприятиме їм у цьому.  


Сообщает издательство "Вгору".

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
- Кто вчера смотрел фильм ужасов?
- Я.
- Иди и убери за собой.
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика