Городской портал Херсона

Так хто ж ліквідовує робочі місця в Херсоні?

     07.04.11

Лариса Польська, голова Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації
Громадська рада при Херсонській облдержадміністрації звернулася до губернатора з проханням втрутитися в ситуацію навколо комунального ринку по вул. Кримській.
Як у 2008 та 2009 роках, тепер у Херсоні знову загострилася ситуація з торгівельним містечком МКП “Херсонський комунальний ринок” по вул.Кримська (в межах вул.Миру та вул.28 Армії).
Приводом цього разу стало офіційне попередження з боку “Херсонобленерго” керівника МКП “Херсонський комунальний ринок” про відключення підприємства від електромережі з 10.00 год. 11.04.2011 р. (листом заст.начальника МОЕ по роботі з ЮП ХМЕМ від 05.04.11 р.)
Результатом відкликання ХМЕМ погодження у акті вибору земельної ділянки (24.03.2011 р.) стала загроза подальшій реалізації прав на працю біля однієї тисячі приватних підприємців малого бізнесу по вул.Кримській, багато з яких заставили у банки свою нерухомість (квартири, будинки тощо) заради зведення по вул.Кримській бутіків, кіосків та інших торгівельних об’єктів, необхідних для здійснення підприємницької діяльності.
Але при цьому сама “проблема”, на яку посилається в листі керівник ВАТ “ЕК“Херсонобленерго,” не є тупиковою. Підтвердженням цьому є позиція, висловлена комерційним директором “Херсонобленерго” Ю.Юрченком представникам “Херсонського комунального ринку” ще у 2009 р, після чергового відключення від електроживлення ринкового містечка. Тоді представник енергопостачальної компанії сказав, що ринок по вул. Кримській можна залишити – за умови усунення небезпеки падіння проводу високої напруги ВЛ 35 кВ шляхом зведення або суцільної уловлювальної сітки над торгівельними об’ єктами в охоронній зоні ЛЕП, або заміни повітряних мереж (дротів) на підземний кабель.
Морально застаріла ЛЕП 50-х років не є проблемою тільки тих, хто торгує на території цього ринку. Це загальна проблема усіх організацій та установ, розміщених на вулиці Кримській, починаючи від пологового будинку Дніпровського району, торгуючих інших ринків, шкіл, дитсадків, багатоквартирних і приватних будинків, кафе в Комсомольському парку і т.д. Відповідно і вирішення проблеми полягає в спільних діях названих вище осіб, установ та організацій, в тому числі, із залученням міського бюджету та ВАТ “ЕК “Херсонобленерго”.
Громадською Радою при Херсонській облдержадміністрації, як колегіальним дорадчим органом, внесено пропозицію видати розпорядження голови Херсонської облдержадміністрації про створення спільної робочої групи у складі представників від: Херсонської облдержадміністрації, Громадської Ради при ХОДА, ВАТ “ЕК “Херсонобленерго”, МКП “Херсонський комунальний ринок”, підприємців ринку по вул.Кримській та виконкому Херсонської міськради (управління земельних ресурсів, управління споживчого ринку). Завданням робочої групи визначити вироблення спільного рішення, встановити правила, умови та строки розробки проекту, збору коштів для закупівлі матеріалів і здійснення робіт для заміни повітряних мереж на вул. Кримській (в межах вул.Миру та вул.28 Армії) на підземний високовольтний кабель.
Просимо Вас розглянути пропозиції Громадської Ради при ХОДА та повідомити про результати прийнятого рішення та застосованих заходів. Також просимо, на час вирішення питання, погодити з адміністрацією ВАТ “ЕК “Херсонобленерго” можливість не відключати від електромережі МКП “Херсонський комунальний ринок” до прийняття робочою групою остаточного рішення.  


Сообщает издательство "Вгору".

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Самолёт потерпел катастрофу и упал на необитаемый остров. Единственный оставшийся в живых сидел под пальмой, обгладывая кость, когда увидел спасателей, застывших в ужасе перед ним и кучей человеческих костей за его спиной.
- Я понимаю, что вы должны меня ненавидеть за то, что я сделал - но я должен был бороться за свою жизнь! Мне нужно было выжить одному на маленьком необитаемом острове.
Командир спасателей:
- Я, конечно, всё понимаю, ради жизни человек способен на всё... Но, ё-моё, самолёт же упал вчера вечером!!!
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика