Городской портал Херсона

Священики грюкнули дверима

     25.06.11

Станіслав Федорчук
Урок від церковників Московського Патріархату
Нарада керівництва Херсонської обласної державної адміністрації з представниками релігійних організацій Херсонщини відбулася 20 червня. Представники УПЦ Московського Патріархату зірвали зібрання, продемонструвавши небажання бути присутніми на заході поруч з іншими конфесіями.
Причиною такої поведінки стало їхнє небажання слухати доповідь представника Київського Патріархату. Попри особисті спроби губернатора переконати їх залишитися, протоієрей Василій Поценко і секретар Херсонської єпархії УПЦ МП Феофан Михайлов покинули приміщення.
Призвела до демаршу представників УПЦ МП реакція на звернення секретаря Херсонської єпархії УПЦ Київського Патріархату, присвячена початку радянсько-німецької війни 22 червня 1941 року, яке пропонувалося підписати всім релігійним громадам області. У промові отця Іоанна Замараєва йшлося зокрема про необхідність прощення та примирення напередодні чергової річниці війни, виходячи з християнської етики прощення та покаяння.
Схоже, що причиною такої реакції є навіть не саме звернення отця Іоанна Замараєва про День скорботи і пам'яті загиблих, а звичайна присутність інших представників християнських церков на згаданому зібранні в Херсонській обласній державній адміністрації, адже це не дозволяє УПЦ МП бути монополістом у стосунках з місцевою виконавчою владою.  


Сообщает издательство "Вгору".

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
- У вас принтер занят?
- Угу!
- И чем же он занят?
- Сбережением энергии!!!
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика