Городской портал Херсона

Небезпечні «маршрутки»

     16.04.11

Ганна Микільчук
Я вже більше півроку не живу в Херсоні й встигла забути, що таке поїздки у маршрутках “по-херсонськи”. А минулого тижня побувала у рідному місті, і перший же водій маршрутки нагадав мені цей кошмар.
Близько 17.00 на Острові 8 квітня я поспішала на зупинку “Торговий центр”, коли від неї від’їхала маршрутка №16. Я махнула рукою, маршрутка загальмувала, але не зупинилася. Я пішла поруч із передніми дверима, чекаючи, що вони ось-ось відчиняться. Але водій їх не відчинив. Автобус рухався повільно, потім швидше, я йшла, потім бігла...
Так водій “прогнав” мене півзупинки, а коли я знесиліла й стала, він зупинив машину й відчинив задні двері. Я спочатку подумала було, що передні двері поламані, хоча все одно не розуміла: чого він одразу не відчинив задні?
За тією біганиною я не встигла розгледіти на табличці, чи заходить автобус у Гідропарк, чи ні, й запитала у водія. Він навіть не повернув голови на моє питання. Я поцікавилася, чому він не відповідає. Тоді він обернувся:
– Я на глупые вопросы не отвечаю!
Ніколи в житті я ще не бачила стільки презирства й знущального переможного торжества, як на цьому молодому вгодованому обличчі.
– Почему вы хамите?
– Я на глупые вопросы не отвечаю!
– Пожалуй, мне лучше выйти. Я не поеду с вами дальше.
– Тем лучше! Пошла...
І він відчинив передні двері – виявляється, вони не були поламані!
Я сіла в наступну маршрутку №20. Водій курив, дим запливав у салон, в якому істеричні голоси радіореклами чередувалися з блатними піснями. Після попереднього досвіду я не наважилася робити зауваження. Тим часом автобус №20 наздогнав маршрутку №16, і водії влаштували гонки. Маршрутки на великій швидкості обганяли машини попереду, по черзі пропускали зупинки, робили віражі між ямами на дорозі, пасажирів кидало з боку в бік. Час від часу автобуси мчали кабіна до кабіни, й було видно, як водій з №16 регочеться й корчить міни супернику.
Втискаючись у сидіння, я думала: чи можна вважати нормальною людину, яка отримує задоволення від того, що просто так, для власної розваги примушує бігати за автобусом немолоду жінку, а потім хамить без усякої причини? Можливо, той водій нетверезий? Чи нанюхався чогось, чи вколовся? А цей другий водій з №20, який труїть пасажирів димом, радіорекламою й влаштовує гонки, чи можна його вважати нормальним?
На зупинці “Площа Корабелів” маршрутка, в якій я їхала, зупинилася. Ми простояли 7 хвилин, доки я наважилася запитати, коли поїдемо далі.
– Через полминуты по графику, – відповів водій.
Я дійшла висновку, що обоє водіїв небезпечні для херсонців і записала номери обох машин: 16-а маршрутка – ВТ 2071 АА, 20-а маршрутка – ВТ 2080 АА.
Шановна редакціє, прошу надрукувати мого листа й переслати його в міське управління транспорту – нехай щось роблять, щоб у Херсоні такого більше не було.  


Сообщает издательство "Вгору".

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Парень с девушкой, сильно датые, идут по двору.
Она:
- Сейчас главное - мою маму не увидеть.
Он:
- Главное - не встретить! "Не увидеть" сейчас - не критерий.
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика