Городской портал Херсона

Конфлікт навколо шашково-шахового центру замовчати не вдасться!

     28.04.11

Людмила Ямщикова
Фото Людмили Ямщикової
У середу, 27 квітня, під стінами Херсонської міської ради знову зібралися люди, яких не залишає байдужими доля херсонської ДЮСШ з шахів та шашок.
Мітингувальники вимагали вирішити три головних питання. Першочергове – це поновити на роботі звільнену директорку шахової школи Жанну Крижановську. Наразі справа за її позовом до Володимира Сальдо розглядається в суді. Але на його засідання ані відповідач – міський голова, ані його представники так і не з'явилися.
Учасники мітингу вимагали особистої присутності пана Сальдо на наступному судовому засіданні, яке призначене на 12 травня.
Наступне питання – вирішення трудового спору з колективом школи. Як з'ясувалося, саме під час мітингу, в останній встановлений законом день, адміністрація зреагувала на вимогу профкому і тепер упродовж двох тижнів має бути створена комісія для вирішення спору. Це питання залишається у центрі уваги колективу, батьків та прихильників ШШЦ.
І поки що остання вимога – закріплення за школою відповідної земельної ділянки. Мітингувальники вимагають винесення цього питання вже на найближчу сесію міської ради, яка має відбутися 29 квітня.
Заступник міського голови Сергій Черевко заявив мітингувальникам, що складе доповідну записку. Але, за його словами, він не може гарантувати, що питання вдасться провести через всю регламентну процедуру (начебто херсонці досі не знають, що питання, які потрібні особисто міському голові, чудово вносяться в порядок денний попри будь-які процедурні незручності).
Цього разу наполегливість мітингувальників нарешті привернула увагу численної групи представників влади: заступника міського голови, керівників кількох депутатських фракцій міської ради, начальника управління молоді та спорту міськвиконкому...

P.S.
Поки в Херсоні тренери й батьки юних шахістів відстоюють єдину в місті шахову школу, Вірменія запровадила гру в шахи як обов'язковий предмет для вивчення в школі. Бо тамтешня влада вважає, що вивчення гри в шахи з шести років "стимулюватиме розумовий розвиток учнів" та розвиватиме критичне мислення. Адже давно відомо, що гра в шахи допомагає розвивати рівень IQ, знаходити вирішення різних проблематичних ситуацій, покращує пам'ять і стимулює творчість.Вірмени шанують чемпіонів з шахів як культових спортивних зірок, а самі змагання транслюються на площах міст. Святкування вірменів з приводу шахових перемог можна порівняти лише з тим, як інші країни відзначають перемоги у футболі. Вірменія має населення лише близько трьох мільйонів, але регулярно перемагає у шахи такі країни, як Росія, Китай та США. Тепер Вірменія інвестує півтора мільйони доларів у навчання своїх школярів.
www.bbc.co.uk  


Сообщает издательство "Вгору".

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Мужик показывает в автосервисе свою раскуроченную машину.
Механик смотрит на нее и чешет в затылке. Мужик:
- Ну, такое дело, жена на полной скорости врезалась в столб.
Механик (скептически):
- И сколько раз?
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика