Городской портал Херсона

Футбол. На хвилі «Енергії»

     14.04.11

Іван Антипенко
Що б там не говорили, а футбольним наш регіон можна назвати з натяжкою. За роки незалежності жодна з команд області не виступала у Вищій лізі.
Та й у Першому дивізіоні професіоналів херсонський “Кристал” грав лише у сезоні 1992 року. Починаючи з 2007 року, недолугі спроби міської влади та керівництва “Кристала” повернути йому статус професійного клубу так і залишаються спробами. Ламати стереотипи про відсутність на Херсонщині футбольних амбіцій кілька років тому взявся ФК “Енергія”.
Перемігши у чемпіонаті області у 2010 р, новокаховчани без зайвого галасу подали заяву до ПФЛ про участь у Другій лізі. Крок за кроком добре організований клуб під керівництвом президента Сергія Нестеренка пройшов усі вимоги атестаційної комісії ФФУ і був прийнятий до когорти професійних клубів. Сьогодні “Енергію” вже не сприймають як недосвідченого дебютанта. За підсумками 14 турів в осінній частині чемпіонату новокаховчани – лідери у групі “А” і головні претенденти на путівку до Першої ліги.
Змагання у Другій лізі поновлюються 16 квітня. Цього дня на “Енергію” очікує важливий поєдинок із МФК “Миколаїв”, що “дихає” їм у спину, відстаючи всього на два очки. Про підсумки зимової підготовки і перспективи наш кореспондент поспілкувався з керманичем новокаховчан Сергієм Шевцовим.
– Озирнувшись на попередні місяці підготовки, як ви їх розціните? Що вдалося, а що – ні?
– Спочатку треба було повернути гравців у фізичні та ігрові кондиції, в яких вони перебували до відпустки, потім вдосконалити індивідуальні та командні дії. Багато чого вдалося із запланованого, але не все. У підготовку втручалися погода, епідемія грипу, травми в контрольних зустрічах. Ми вдячні президентові клубу, що “Енергія” готувалася в хороших умовах. Зокрема, важливою була участь у Кубку “Кримтеплиці” на початку лютого. Ми спробували сили із представниками Першої ліги, показали, що здатні з ними конкурувати і перемогли в цих змаганнях.
– Нещодавно “Енергія” тріумфувала на турнірі пам’яті П. І. Безносенка. Чи стояло перед нею конкретне завдання перемогти, чи це був лише один із етапів підготовки, в якому результат не на першому місці?
– У “Енергії” завжди одна мета – перемогти. Тому готуватися на результат у сезоні і не зважати на нього при підготовці – абсурд. Ми перемогли, але в плані змісту гри мене влаштувало не все. Треба виправляти помилки.
– Чи задоволені загальним станом функціональної готовності гравців на сьогодні?
– Я б не сказав, що фізичний стан команди відмінний. Гадаю, можна поставити оцінку “задовільно”. Але підготовка ще триває. 9 квітня ми провели контрольну гру з командою “Гірник” (Кривий Ріг) і почали безпосередню підготовку до першої гри у чемпіонаті з МФК “Миколаїв”.
Новокаховчани ніколи не вирізнялися активністю на трансферному ринку, адже кадрова політика клубу передбачає орієнтацію на футболістів Херсонщини. Цей факт тішить, адже клуб має ще й юнацький колектив, що виступає у Першій лізі України і готує перспективних хлопців для основної команди. В цьому, а також у професійному підході до справи, якого вимагає від своїх підопічних Сергій Шевцов, певно, і полягає секрет успіху “Енергії”. Сподіваюсь, що новокаховчани в цьому сезоні підтвердять свої претензії на підвищення в класі й залишатимуться прикладом для інших футбольних клубів області.  


Сообщает издательство "Вгору".

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
И сказал однажды шеф своему подчиненному:
- Ты, конечно, хороший парень, но такой должности у нас на фирме нет!
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика