Городской портал Херсона

Перший комп’ютер у шкільній бібліотеці

     21.01.05

Комп’ютер у шкільну бібліотеку – таким було рішення адміністрації херсонської школи № 15, міської ради та батьківського комітету

Нещодавно сш № 15 отримала статус загальноосвітньої школи І–III ступенів. Позаду атестація навчального закладу, яку він пройшов на «відмінно». Сьогодні створено сучасний комп’ютерний клас з інформаційною мережею, вихід в Інтернет, предметну базу для вчителів, які працюють з інформаційними технологіями. Аналізуючи результати контролю техніки читання дітей та підлітків, ми приходимо до сумних висновків: сучасний учень читає поверхово, лише з метою отримання інформаціії, яку вимагає школа. Шкільна бібліотека залишилась найближчим джерелом інформації для учня. При бібліотеці сш № 15 створено клуб «Книголюб», який має дві секції – «Юні читайлики», «Що, де, коли і як». До клубу входять учні 2–8 класів. У проведенні акції «Живи, книго!» беруть участь учнівський та педагогічний колективи. Крім того, щорічно проводиться акція «Подаруй школі книгу», бібліотечні тижні, бесіди, свята. Щорічно поповнюється обсяг періодичних видань. Проте 8% учнів, які не задовільнили свій читацький попит, звертаються до послуг інших джерел. Тому питання інформаційних можливостей шкільної бібліотеки не випадково розглядали на педагогічній раді. Було вирішено вдосконалити матеріальну базу бібліотеки. І ось у шкільній бібліотеці з’явився комп’ютер. Тепер і бібліотекарі, і вчителі, і учні зможуть отримати необхідну інформацію за його допомогою.

Перші кроки з сучасного забезпечення бібліотеки зроблено: встановлено комп’ютер, принтер, ксерокс. Все це направлено на підвищення рівня діяльності учителів та успішності учнів.

Автор: Людмила СТРАТІЙЧУК, директор школи № 15.
По материалам газеты "Гривна"

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Мы решили попробовать, что такое групповой секс, но для храбрости слишком много выпили, и один участник группы заснул, а второго я так и не нашел.
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика