Городской портал Херсона

Ми їх любимо

     12.05.06

Упевнена, його не можна не помітити. Замало, що йому пощастило мати неординарну зовнішність. Водночас він має талант від Бога – талант актора. Ролі, які він виконує, захоплюють і притягують до себе, як магніт

Народний артист Радянського союзу Юрій Яковлєв відвідав Херсон у 1979 році. Зустріч наша була короткою, але запам’яталася цікавими думками актора. Ось що розповів Яковлєв.

- Працюю десятки років у Московському театрі імені Вахтангова. Це значить, що все своє життя, кожною клітиною свого організму намагаюся сприяти успіху нашої трупи, нашої справи, щоденно доводжу істину Бєлінського про незгасну любов до театру. Жертвую багатьма розвагами, знайомствами, особистим відпочинком, всього себе підкорюю жорсткому режиму театрального життя.

Багато курйозів випадає на нашу акторську долю. Андрій Мягков, наприклад, розповів мені, що після того, як пройшов кінофільм «С легким паром!», він одержав чимало листів, де його звинувачували: «Що ви накоїли? Галю кинули! А що зробили з бідним Іполитом?» А зі мною був такий цікавий випадок. Потрібно було зробити крупний план у душі. Телефонує мені додому режисер Ельдар Рязанов і просить приїхати на зйомки. Я їхав далеко не з великим бажанням. Знову душ, знову холодна вода! Неприємний кадр! Приїжджаю. Заліз у ванну в одязі, вмикаю душ, чекаючи на холодну воду, і раптом… «О, тепленька пішла!» – з радістю вигукнув я.

З цими словами і був знятий епізод. Він, як сказав режисер – найправдивіший. Багато довелося дивитися зарубіжних фільмів, спостерігати за роботою акторів у кінотеатрах. Я прийшов до висновку, що наша акторська гра набагато вища, змістовніша, глибша. Немає дешевих кадрів – грає наше серце, душа.

- Яка роль була для вас головною – князя Мишкіна чи Іполита?

- Поручика Ржевського, – відповів Яковлєв, посміхаючись. – Тут, вважаю, було велике поле для розкриття себе як актора, який володіє гумором, майстерністю.

- В яких стосунках ви з Барбарою Брильською?

- У найніжніших. Коли вона приїздить до Москви, ми зустрічаємося, пригадуємо, як проходили зйомки фільму «С легким паром!» - А ви можете спокійно пройтися по вулиці, зайти в магазин, чи вас беруть у «полон» прихильники вашого таланту?

- Звичайно, можу. Я живу на одній вулиці багато років. Безумовно, мене пізнають, але це не викликає ажіотажу, бо всі звикли до мене, поважають моє особисте життя. Воно таке ж, як у всіх. Живу скромно.

Автор: Галина КОКОСТІКОВА.
По материалам газеты "Гривна"

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Встречаются два новых русских. Один на рыбалку, другой уже оттуда с полным багажником рыби...
(1): Братан!!! Ну ты в натуре крут!! Как ты столько наловил? е-мое!
(2): Чувак, эт просто... Берешь в каждую руку по пять удочек... растопыриваешь пальцы и закидываешь...
(1): Тормози! Б№я, а наживка...?
(2): Братан, лови на понт...
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика