Городской портал Херсона

Як вирішити проблеми з кредитом якщо платити нічим

     28.04.18

Уявімо ситуацію, що ви втратили роботу і немає чим платити кредит, а може зовсім потрапили під скорочення з поганим записом в трудову книжку. Починається вир подій в голові і не можете знайти собі спокою, а так само не виходить знайти вихід із ситуації. Загалом - не знаєте з чого почати. Запам'ятайте такі моменти, які можуть стати в нагоді: Не варто впадати у відчай і ставити на собі хрест, адже Ви потрібні родичам, за Вас переживають і життя дане для того, щоб його прожити щасливо, а всі проблеми це просто випробування.

Також читайте как бороться с коллекторами в Украине

1. Перше, що Вам потрібно зробити, якщо є кредит в банку, так це написати лист з повідомленням в банк, про те що просите зробити реструктуризацію кредиту. Далі чекайте відповіді з банку і в разі позитивного рішення, у Вас будуть набагато менші платежі по кредиту.

2. Друге: Ви в душі хороший і законослухняний громадянин, але банку адже потрібні гроші, а щоб показати свою сумлінність, потрібно вносити хоч якісь суми на кредит через касу банку. Хоча б невеличкі, а це вже сигнал про те, що Ви від оплати не відмовляєтесь;

3. Третє: Якщо будуть дзвонити з банку, то спокійним голосом поясніть, що втратили роботу, але від оплати не відмовляєтесь. Якщо будуть надходити погрози, то звичайно слід на них написати заяву в прокуратуру;

4. Четверте: При наявності оформленої страховки до кредиту з умовою скрутного матеріального становища. Можна вас привітати і цей випадок допоможе закрити кредит за допомогою страхової компанії. Звичайно потрібно звернутися із заявою в страхову компанію і стежити, щоб банк і страхова все узгодили і кредит був закритий. Не забудьте отримати довідку з банку після закриття кредиту, про те що Ви не маєте заборгованостей. Буває, що в банках через технічну помилку або помилку співробітника кредити залишаються бути чинними, але при наявності відповідного документа, який потрібно зберігати все життя, ніхто не зможе пред'явити претензій до Вас;

5. П'яте: Оскаржити кредитний договір можете самі або якщо не вистачає на це сил, то може знадобитися консультація фахівця юриста спеціалізується на кредитах. Якщо дотримуватися цих пунктів, то є ймовірність врятувати своє становище.

Що не рекомендується робити

Часто людина не знає як діяти в тій чи іншій ситуації в разі появи заборгованості по кредиту. Насправді все це на психологічному рівні і не більше. Так що не потрібно накручувати себе і вигадувати різні думки. Буває, що вдаються до варіанту піти від оплати кредиту шляхом зникнення позичальника. Людина яка повинна банку просто збирає свої речі і їде в подорож, щоб загубитися десь посеред країни. Начебто як варіант, але колектори, судові пристави будуть постійно турбувати Ваших родичів, сусідів, ну а вони в свою чергу будуть шукати Вас.

Загалом Не ховайтеся від боргів, а ведіть прямий контакт з банками, судовими приставами. В крайньому випадку можна безкоштовно проконсультуватися у юриста або адвоката і задати питання як вилізти з боргової ями, адже фахівець це дуже грамотне рішення. Все ще думаєте про цей варіант, радимо Вам - не думайте. Адже колектори, співробітники банку застосовують самі знаєте які способи. Вони дзвонять всім Вашим знайомим, щоб ті впливали на Вас з метою погасити борг. Загалом забувайте про цей варіант і йдіть на контакт з банком. Залиште в стороні погані думки і займіться вирішенням реальної проблеми, а якщо тікати від неї, то буде тільки гірше.

Що робити з майном

Ви в боргах, сидите і кусаєте лікті, але ж за стільки років нажите непосильною працею шкода віддавати за борги. Хочемо Вас попередити, що при наявності виконавчого листа, не потрібно намагатися позбутися від нерухомості, активів. У будь-якому випадку, якщо доведуть, що Ваші дії були навмисними, то це потрапляє під кримінальну відповідальність. Так що краще отримати відстрочку або розстрочку по кредиту через суд, а за цей час вирішити питання з роботою і починати платити.

Багато хто намагається переписати майно на матір, батька, дочку, сина, але таку угоду легко оскаржити. Адже дана угода є недійсною і стягувач буде докладати всіх зусиль для її недійсності, щоб повернути собі свої гроші.

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
- Ты знаешь, дорогой, а я ведь в молодости снялась в иностранном фильме!
- О, я не знал, что ты владеешь иностранным языком!
- Пустяки, это было не трудно, у меня было всего пара фраз: "Ya, ya! Das ist fantastisch!!!"
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика