Городской портал Херсона

Як відремонтувати цегляну кладку

     17.09.21

Звичайна проблема, що виникає з цегляною кладкою, - розтріскування цегли. Це відбувається через те, що всередину цегли просочується вода і, замерзаючи, розширюється. Можливість видалити тріснутий цегла залежить від типу цегляної кладки. Іноді його вдається вийняти, видаливши цемент з швів за допомогою дрилі і скарпелі з тонким лезом.

Цегляні стіни можуть потріскатися і по лініях швів, і це] нерідко свідчить про проблему з фундаментом. В цьому випадку практично єдиний вихід - розібрати меншу; частина тріснутий стіни, зміцнити фундамент і після цього скласти стіну заново. Якщо ви мурували зі звичайної одинарної цегли то можна замінити її ї придбати еконімчнішу, наприклад цегла подвійна гарна альтернатива одинарній рядовій.Вона є як для зовнішніх стін так і внутрішніх міжкімнатних перегородок.

Однак може виявитися так, що задня стінка цегли міцно тримається і вийняти його неможливо. В цьому випадку єдиний вихід - розбити цеглу молотком і зубилом для каменю. З утворилася порожнини видаляють старий цемент і кладуть на дно свіжий будівельний розчин. Розчин також наносять на верх і бічні сторони нової цегли і вставляють його на місце, ущільнюючи розчин в швах. На закінчення проводять розшивання швів відповідно до стилю решті стіни.

Розкришені шви між цеглинами не тільки негарно виглядають, але і дозволяють воді проникати в стіну, пошкоджуючи цеглини при замерзанні. Вирішити цю проблему можна, розшивши заново шви цементним розчином. Попередньо використовують ськарпель, щоб видалити весь розкришити цемент. Потім від пилу прочищають щіткою всі шви і змочують їх водою за допомогою кисті або пульверизатора.

Для розшивки швів використовують лопатку (зменшену версію кельми), заповнюючи з її допомогою шви свіжим будівельним розчином. Спочатку заповнюють вертикальні шви, а потім горизонтальні. Підносять розчин до стіни на соколе. Тримають сокіл з розчином у стіни прямо під тим швом, який заповнюють. Лопаткою наносять тонку смужку розчину і вдавлюють його в шов. Коли ви використовуєте одну порцію розчину, пройдіться расшивочной лопаткою по всіх швах, надаючи їм потрібний профіль.

  • Висхідний односрезную - краєм лопатки створюють похилий профіль, який скидає дощову воду зі стіни.
  • Заглиблений - виконують за допомогою інструменту з прямокутним профілем.
  • Вподрезку - затирають шви мішковиною, щоб пісок з будівельного розчину виступив на поверхню.
  • Увігнутий - створюють за допомогою круглої палички або відрізка шланга, проводячи вздовж швів.

Висхідний профіль часто використовується на стінах будинку для захисту від дощової води, а заглиблення шви застосовуються тільки на внутрішніх стінах. Увігнутий профіль - хороший варіант для садових стін. Секрет гарної розшивки полягає в тому, щоб не давати розчину потрапляти на лицьову поверхню цегли. Будьте обережні, ущільнюючи розчину в швах, і негайно прибирайте все надлишки, поки вони не висохли.

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Около крутого особняка на Рублевском шоссе происходит стрелка новых русских... Вдруг рядом останавливается шестерка, оттуда вылезает мужик и говорит:
- Мужики, извините, я могу здесь до такой-то улицы проехать?
Все замолкают... задумываются... Через некоторое время один
поднимает голову и произносит:
- Я не знаю как остальные, но лично я не возражаю...
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика