Городской портал Херсона

Як правильно вибрати дріт ПВС

     23.11.22

Недосвідченій людині здається, що всі дроти однакові. Не тільки за зовнішнім виглядом, а й за призначенням. Але це зовсім не так, адже кожному проводу відповідає своє призначення. Серед великої кількості марок, представлених зараз на ринку, величезну популярність отримав дріт ПВС, який ще можуть називати кабелем. Великий асортимент дротів ПВС та іншої продукції ви можете знайти за посиланням.

Для чого потрібен кабель ПВС

Уже виходячи з маркування можна зрозуміти, що цей кабель призначений для з'єднання побутових приладів й електричних машин з мережею. На це вказує буква "С". Перша буква "П" говорить нам, що це саме дріт (провід). Буква "В" позначає, що провід має полівінілхлоридну ізоляцію, що є плюсом.

  • П — дріт (провід).

  • В — полівінілхлоридна ізоляція.

  • С — з'єднувальний (для сполучення).

У своїй більшості кабель ПВС застосовується для з'єднання електричних побутових приладів до мережі. Але тут варто розуміти, що робоча потужність кожного приладу різна, а тому і вибір перетину кабелю може відрізнятися. Ще одне чудове застосування цього кабелю — подовжувач. Кабель досить м'який і еластичний, тому він легко згинається і намотується в бухту. Але пам'ятаємо, що часті вигини можуть пошкодити не тільки зовнішню ізоляцію, а й внутрішні мідні дроти. Також потрібно запобігати механічним пошкодженням, які призведуть до розриву внутрішніх дротів.

Кабель ПВС як домашня електрична мережа

Багато людей не замислюються про те, який кабель краще підходить для домашньої електричної мережі. Чомусь багато хто саме цей кабель укладає в стіну, хоча для цих цілей більше підходить плоский кабель. Але якщо ПВС укладати в кабельний канал, то такий варіант не найгірший.

Технічні характеристики

Щоб упевнитися в правильному виборі провідника, потрібно знати його технічні параметри.

  1. Розглянутий вид проводу не рекомендується використовувати при температурі нижче - 25 і вище +40 градусів.

  2. Найбільша допустима напруга - 660 В.

  3. Максимально безпечна температура нагріву внутрішніх жил - 70 градусів.

  4. При одиничному прокладанні в каналі стійкий до займання завдяки ізоляції.

  5. Максимальний термін експлуатації в приміщенні - 10 років, поза приміщенням - 6 років.

Де купити

Вибрати дріт ПВС можна в будь-якому магазині, але чи впевнені ви, що це сертифікований товар? Адже від його якості залежатиме безпека вашого обладнання, будинку і, звісно, ваше життя. Тому не варто довіряти всім, краще скористатися послугами інтернет-магазину Cable-Ok, де вся продукція від відомих брендів і є сертифікація.

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Криминальная хроника.
Вчера Александр Друзь и Федор Двинятин в состоянии алкогольного опьянения ограбили ларек. Отвечать будет Максим Поташов.
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика