Городской портал Херсона

Використання вапна негашеного у промисловості

     24.10.16

Вапняк з якого виготовляють вапно негашне та гашене з легкістю знаходить собі застосуванням не тільки в металургії та інших важких виробництвах, а й в харчовій сфері.

Молочна продукція

Наприклад, в «молочної індустрії» широко застосовується відразу для багатьох процесів. Вапняну воду використовують для зниження кислотності вершків перед процесом пастеризації: без цього не обходиться виробництво масла. У знежиреному молоці таким шляхом виділяють казеїн. Його ж також змішують з вапном (але вже для виробництва клею). Взаємодія останньої з молоком забезпечує і лікарський виробництво: наприклад, таким чином отримують лактат кальцію або молочну кислоту.

Хлібопекарство

Звичний всім хліб теж проводиться не без участі цього унікального матеріалу. Горезвісний пекарський порошок - не що інше як продукт взаємодії фосфорної кислоти і вапняку з високим вмістом кальцію.

Цукор

Цукрова промисловість давно навчилася використовувати цю сировину в своїх цілях: такий складний процес як дефекація цукрового соку, або, інакше кажучи, очищення соку буряка або очерету від домішок відбувається шляхом додавання негашеного вапна. 

Овочівництво

З її допомогою забезпечується і тривале зберігання овочів і фруктів на оптових складах. Справа в тому, що вапняк відмінно поглинає вуглекислий газ, який овочі, дозріваючи, активно починають виділяти в атмосферу. Баланс, і в той же час, висока концентрація кисню і CO2 в повітрі допомагає продуктам залишатися свіжими ще довше. Цікаво, що вапно негашене має для кожного фрукта «своя» вапняна норма: найбільше вона у яблук, груш і слив.

Популярні сьогодні екзотичні страви в тому числі не обходяться без її застосування: справжня мексиканська тортилья обробляється вапном. Але не концентрованої, а розведений у воді (таким чином отримують вапняне молоко). У числі інших продуктів, де активно використовується цей елемент, можна назвати виробництво картопляних чіпсів, виноробство або навіть виготовлення солінь.

Вапняне борошно гост

Знайти «вапняну складову» в складі будь-якого продукту досить просто: Е-529. У такому складі вона виконує функцію так званого емульгатора: з його допомогою змішуються ті продукти, які в звичайному стані з'єднати воєдино ніяк не можна.

Зверніть увагу на те, що в харчовій промисловості зручніше застосування вапна в подрібненому вигляді. Компанія по реалізації продукту «Кволіті» рада запропонувати гост борошно вапнякова не тільки відмінної якості, але і різних фракцій. Ми з задоволенням розповімо вам про різні характеристики і способи доставки, ви завжди зможете вибрати найбільш зручний.

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Злая девочка в классе издевается над самой страшненькой:
- Ты такая противная, некрасивая, и если ты пойдешь поздно вечером, и тебя встретит толпа подвыпивших хулиганов, знаешь что они с тобой сделают? знаешь? НИЧЕГО!!!
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика