Городской портал Херсона

Все про коензим Q10

     18.10.17

Коензим Q10 (CoQ10) – антиоксидантна харчова добавка, яка регулярно використовується спортсменами, а також людьми зрілого віку, для підтримки нормального функціонування організму. Крім антиоксидантної властивості, коензим виконує в організмі ряд важливих функцій. Він зміцнює серцево-судинну систему, знижує підвищений артеріальний тиск і проводить профілактику хвороб, пов'язаних з серцем; бере участь у виробленні АТФ – молекул, що служать джерелом енергії.

Коензим в принципі може вироблятися організмом, проте тільки за умови надходження достатньої кількості певних вітамінів (C, B2, B3, B6). В сучасних умовах людині навіть з малорухливим способом життя важко заповнити потребу в цих вітамінах, вживаючи звичайну їжу. А спортсмену, чий організм вимагає і витрачає набагато більшу кількість поживних речовин, і поготів. Таким чином, просто не створюються відповідні умови для вироблення коензиму – тому рекомендовано приймати його додатково як харчову біодобавку.

Для чого приймати коензим

Для атлетів застосування коензиму Q10 тягне позитивні зміни в характері тренувань: підвищується працездатність і загальна витривалість, прискорюються регенеративні процеси, а також спрощується процес зниження ваги за рахунок жиру: CoQ10 стимулює ліполіз.

Під час тренувань тіло атлета піддається позамежним фізичним навантаженням, в тому числі навантажується і серцево-судинна система. Якщо вона спочатку ослаблена, при тренувальному процесі, особливо аеробного характеру, виявляються неприємні відчуття, а після – дуже повільне відновлення. Але це ніщо в порівнянні з хворобами і проблемами, які можуть виникнути пізніше, особливо після 40 років. Для зміцнення і нормалізації роботи кровоносної системи і потрібно приймати коензим Q10, особливо, якщо в тренувальну програму входять кардіотреніровки.

Коензим Q10 по-іншому називається убихінон, що перекладається як «всюдисущий». Його так назвали, тому що ця речовина присутня в кожній клітині. Убихінон виробляється в організмі людини, але з віком його вироблення падає навіть у здорових людей. Можливо, це є однією з причин старіння.

CoQ10 позитивно впливає на імунну систему і зменшує чутливість до алергенів. Як антиоксидант коензим нейтралізує негативну дію вільних радикалів і токсичних речовин, кількість яких зростає після інтенсивних тренінгів. Тим самим сповільнюється процес старіння, поліпшується загальне самопочуття, а організму набагато легше сприймати важкі фізичні навантаження і адаптуватися до них.

Джерело: https://goo.gl/zPCRBZ

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Две армиии стоят, наставив мушкеты друг на друга.
- Господа, стреляйте первыми, - благородно предлагает лейтенант французским мушкетеров.
- Нет, господа. Стреляйте первыми вы, - отвечают англичне.
- Стреляйте первыми, господа, - настаивает француз.
- Нет вы, - упрямствуют англичане.
- Стреляйте, господа, - продолжает взывать лейтенант.
- Не, господа, вы, - тянут свое англичане...
... На дворе стоял восемьдесят седьмой год Столетней войны.
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика