Городской портал Херсона

Про вибір між ручним та електричним талем

     30.08.19

На сьогоднішній день талі є одним із найпоширеніших різновидів вантажопідйомної техніки. Принципово талі прийнято ділити на ручні (з механічним приводом) і електричні (з електроприводом). Ручні талі відрізняються відносно невеликою вагою, компактними розмірами і низькою ціною (у порівнянні з електроталями, що мають приблизно таку ж вантажопідйомність).

Вантажопідйомність ручних талів різних моделей, як правило, в межах від 500 кілограм до 10 тонн. Основний недолік таких вантажопідйомних механізмів - те, що вони приводяться в дію за рахунок мускульної сили працівника, котрі обслуговують їх. Адже виходить, що продуктивність ручного талю багато в чому залежить від того, наскільки фізично міцний чоловік, який працює з ним.

Зовсім інша справа - електричні талі (або, як їх ще називають, тельфери). Електричний тельфер працює завдяки електродвигуну, що входить до його комплектації. Цілком очевидно, що продуктивність електроталі набагато вище, ніж ручного аналога. Але і ціна тельфера набагато вище. Крім того, і експлуатаційні витрати на нього досить високі.

Адже, крім оплати праці працівника, який обслуговує електроталь, необхідно оплачувати й електроенергію, що витрачається у процесі роботи; та й витрати на сервісне обслуговування, ремонт, купівлю запчастин можуть становити чималі суми. Але всі ці витрати окупаються високою продуктивністю електротельфера.

Звідси можна зробити висновок: покупка тельфера доцільна і вигідна тільки при достатньо високій інтенсивності вантажопідйомних робіт, коли великий вантажообіг. Якщо ж піднімати і переміщати вантажі необхідно зрідка, час від часу, то тоді, звичайно, краще купити таль ручну.

Таль (і електрична, і ручна) може застосовуватися як у складі вантажопідйомного крана, так і окремо. У першому випадку її розміщують на прогоновому мосту або консолі (залежить від типу крана); у другому випадку - прикріплюють або до перекриттів будівлі, або до будь-якої тимчасової конструкції, здатної витримати сумарну вагу талі та вантажу, що піднімається.

Управління талем у більшості випадків виконується оператором за допомогою підвісного проводового пульта; а якщо таль є складовою частиною крана, то можливі альтернативні варіанти: система радіоуправління або панель керування у кабіні (яка встановлюється тільки на деяких моделях великих кранів мостового або козлового типу).

тельфер

Джерело: сайт Київського заводу підйомно-транспортного обладнання https://kzpto.com.ua

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Врач:
- Вы курите?
Пациент:
- Нет.
- Пьете?
- Нет.
Врач:
- Не надо так идиотски ухмыляться, я все равно что-нибудь найду!
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика