Городской портал Херсона

Етапи подання на розлучення в Україні

     19.04.18

Нажаль сьогодні статистика говорить про те що до 60% сімей подають заяву на розлучення. Причин для цього может бути безліч. Найчастіше на розлучення подають молоді подружжя і саме для них розлучення це важкий процесс, бо вони не підготовлені до нього ні морально ні юридично.
Існує два шляхи подання на розлучення:

1. Через РАГС.
2. Через суд.

Через РАГС можуть розлучитися пари, що не мають дітей, або ж вони вже повнолітні. В іншому ж випадку рішення щодо розлучення приймається через суд. Процесс розірвання шлюбу в суді значно складніший, однако семе він підходить для подружжя, що мають неповнолітніх дітей. Розлучення через суд можна реалізувати двома шляхами:

1. Мирний шлях.
В такому випадку подружжя не має один до одного ніяких питаннь і претензій. Заява подається спільно і в суді потрубно тільки підтвердити факт розлучення.

Якщо ви обрали розлучення мирним шляхом, то окрім вам потрібьно подати не тільки хзаяву на розлучення, а ще й пакет документів який підтверджує всі моменти.

Так у вас повинна бути:

  • заява на розлучення;
  • договір, в якому узгодженно з ким будуть проживати діти, та як інший батько буде займатися ії вихованням. Варто памятати, що діти яким вже виповнилося 14 років мають право самі обирати з ким вони хочуть жити.


При бажанні можна додади заяву на аліменти, яку попередньо потрубно завірити у нотаріуса. Також до суду подається свідоцтво про шлюб, свідотство про нарождення дитини та квитанції про сплату судових сборів.

2. Конфліктний шлях.
В цьому випадку в подружжя виникають суперечки щодо вирішення деяких питаннь, наприклад з кими будуть жити діти, чи як розділити спільне майно. В цьому разі заява подається один із подружжя.

Розлучення в позовному порядку може відбуватися коли дружина вагітна, та коли у подружжя діти до одного року. Немає значення хто подає заяву, важливо лиш те, що в такому випадку суд не може її задовільнити.

В заяві потрубно вказати причину по якій ви хочете розірвати шлюб. Зразок заяви на розірвання шлюбу можна знатий в мережі або ж отримати на місці.

Суд завжди дає час на примирення, тому якщо ваше рішення остаточне, то потрібно це вказати, це прискорить процесс.

Сама процедура розлучення в Україні досить важка. Тому, деякі можуть звератися до послуг адвокатів. Це не забороненно законом, але в більшості випадків суд відбувається тільки за участі обох сторін. Тому, якщо ви передали свою справу адвокату і не можете бути присутнім на засіданні, то потрібно обов`язково указувати це коли подаэте заяву. Щоб у разы виникнення таких ситуацій суд не було перенесено на іншу дату.

Рекомендується заяву на розлучення не подавати сумісно з заявою на поділ майна чи іншими супітніми заявами. Це легко пояснити. Розірвання шлюбу може відбутися за декілька засіданнь, а ось якщо поеднати ці заяви до процесс може затягнутися на роки і весь цей час подружжя буде вважатися одруженним.

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
Вчера в автобусе наркоман в сумку залез, я сначала не заметила, потом сумку открываю - сидит...
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика