Городской портал Херсона

Безвізовий режим – нові перспективи для пошуку роботи у країнах Євросоюзу

     08.11.17

immigratsiya

Для українців 11 липня 2017 року сталася значуща подія – нарешті Євросоюз улагодив усі спірні питання та відкрив свої кордони для громадян України. До Європи найчастіше від’їжджають або на відпочинок, або у пошуках гідної роботи. Наших співвітчизників найбільш турбує питання, чи дійсно безвіз – це реальна можливість отримати легальну роботу, чи бюрократичні проблеми можуть стати на перешкоді побудуванню нової кар’єри.

Польща – чи чекають там на українців?

Взагалі тенденції останніх років свідчать про лояльне ставлення поляків до українців, які виїжджають до них у пошуках роботи. Проте слід пам’ятати, що лише безвізовий виїзд не гарантує отримання легальної праці з гідним заробітком. Працевлаштуванню до польських роботодавців завжди передує довге оформлення великої кількості паперів. Інтернет містить безліч об’яв про вигідні вакансії для українців за кордоном, але вірити усім ні в якому разі не можна! Польський уряд вимагає проходження обов’язкових процедур перед працевлаштуванням та ретельно слідкує за дотриманням трудового законодавства як зі сторони роботодавців, так і іноземних робітників.

Маючи за мету отримання довгострокової праці на території Польщі українцям необхідно знайти такого роботодавця, який виконує усі вимоги законодавства, а саме:

1) Роботодавець має бути зареєстрованим та мати дозвіл на прийняття на роботу іноземців;

2) Вакансія має бути відкритою для польських робітників на протязі 21 дня, і тільки після цього дану вакансію можливо запропонувати іноземним робітникам.

Кордон – чи все так легко?

Безвіз лише гарантує, що для перетину кордону нема потреби отримувати візу до країн Євросоюзу. Але саму поїздку слід правильно спланувати та підготувати необхідні документи, а саме:

1) Біометричний закордонний паспорт;

2) Документи, що підтверджують мету поїздки – запрошення на роботу;

3) Документ, що свідчить про фінансовий стан – виписка з банку або готівка;

4) Медичний страховий поліс.

Якщо на кордоні будуть виявлені заборгованості громадянина перед банками чи законом, то у виїзді з країни буде відмовлено.

При наявності усіх документів перебування на території країн Євросоюзу не може перевищувати 90 днів на протязі 180 діб.

Секрети успішного працевлаштування у Європі

Безвіз у пресі був широко розрекламований і багато українців вирішили, що виїхати до країн Євросоюзу та отримати легальну працю дуже легко. Однак велика кількість робітників, яких було депортовано назад до України, свідчить про те, що не все так просто, як повідомлялось у деяких ЗМІ. Самотужки правильно оформити безліч документів та отримати працю у правомірного роботодавця – це довгий та складний шлях. Але водночас – це шлях, який справді відкриває двері до справді реальних перспектив подальшого успішного трудового і не тільки трудового успішного майбутнього в Європі. Шлях, який на відміну від разової трьохмісячної вилазки «пронесе-непронесе», є першою сходинкою в офіційній трудовому стажі працівника на території ЄС, термін якого вже рік, а в деяких країнах для потрібних спеціалістів може бути і довшим залежно від контракту.

«В Євросоюзі головною є репутація будь-якого працівника та людини загалом – саме вона впливає на подальші його права перебування та роботи на її території. Заробити репутацію стабільної особи-іноземця дуже важко, а втратити – можна миттєво та легко» - розповідає директор Українського Представництва Міжнародного Бюро Праці «WORK EXPRESS EUROPE Sp. z О.О», яке вже не один рік успішно займається легальним працевлаштуванням українців у Польщі та інших країнах Євросоюзу. Наявність головного офісу в Україні та Польщі допомагає успішно наладити зв’язки з обох сторін та обирати найпривабливіші посади для українських громадян.

Добре, що «Безвіз» дозволяє вільно перетинати кордон виключно за умов, якщо мета поїздки буде чітко підтверджена – і вона згідно Візового Кодексу ЄС не може бути за «Безвізом» з метою роботи – для цього потрібні відповідні робочі візи – в протилежному випадку буде відмовлено у в’їзді і це звісно не покращить історію робітника. Але Тому реальна мета напевно краще всеж-таки не ризикувати із такими речами та звернутися за порадами допомога у пошуку роботи надходить лише від до кваліфікованих спеціалістів, які допомагають прискорити оформлення документів та заключити трудовий договір з іноземними роботодавцями.

Ось, наприклад, МБП «WORK EXPRESS EUROPE» Sp. z О.О. свою діяльність здійснює в Європі на основі Міжнародного сертифіката Польщі № 14746, а в Україні – також Ліцензії Міністерства праці та соціальної політики на працевлаштування та посередництво у працевлаштуванні за кордоном № 1534 від 2016 року. «Загалом, наші спеціалісти можуть проконсультувати людину навіть у телефонному режимі, багато корисної інформації ми намагаємося донести до людей на самому сайті Компанії, на якому також можна отримати консультацію і в он-лайн режимі – ми завжди раді допомогти нашим співвітчизникам у пошуку справді гідної їх роботи за кордоном» - підсумовує директор Українського Представництва Бюро Валентина Юсупова.

Погода в Херсоне
Погода в Херсоне
Курс валют
0.00 0.00
0.00 0.00
0.00 0.00
Свежий анекдот
- Вот вам, продавцам, кого сложнее всего обсчитывать?
- Других продавцов.
Реклама
Счетчики

Яндекс.Метрика